Previous slide
Next slide

Капмания 12.2022 – Актуален списък с продуктите, които събираме за предстоящето раздаване преди Коледа, може да откриете тук.

Пунктове, в които може да оставите продукти:

Раковски, ул. Никола Вапцаров 2 а – офис на Каритас Витания (срещу ОББ, до Арена Грипс)
Раковски, кв. Секирово, Работилница на Каритас – срещу централния площад, отстрани на църковния двор
Раковски, ул. Никола Вапцаров 2а, в предверието на църква „Св. Михаил Архангел“, където има поставена кошница и лого на кампанията

с. Белозем – офис на Каритас Витания, на гърба на битовия комбинат, с предварителна уговорка на тел. 0896 744479

Също така може да изпратите и с куриер / поща по следните начини:

– До офис на Еконт, Секирово, гр. Раковски, ул. Трети март 41
– До офис на Спиди, гр. Раковски (един е за града)
– До адрес, гр. Раковски, ул. „Никола Вапцаров“ 2а
Лице за контакт: Мария Кисова – 0
893 488834

Ако желаете да дарите средства, с които да закупим продукти, може да направите това по един от следните начини:

С дарение по следната банкова сметка:
Получател: БКО Каритас Витания
IBAN: BG41RZBB91551003315148
BIC: RZBBBGSF
Основание на превода: Щедрата кошница
 
С превод през E-pay
КИН: 4040996454
Е-mail: info@vitania.caritas.bg
Тел: 0886399115
Основание: Щедрата кошница

Кампанията „Щедрата кошница“ стартира през 2017 година като инициатива на местната доброволческа структура на Каритас Витания в гр. Раковски. Основната ѝ цел е да подкрепи  многодетни семейства, болни, възрастни и самотни хора, които живеят в недостиг и риск, с хранителни и санитарни продукти. 

Всяка година, традиционно месец преди най-големите християнски празници – Рождество Христово и Възкресение,  поставяме началото на инициативата с кошница, която стои в предверието на църква „Св. Михаил Архангел“ и се превръща в източник на доброто. Всеки според възможностите си може да се включи, като постави в нея опаковани хранителни продукти, които не се нуждаят от специален режим на съхранение и са в срок на годност. Санитарни и продукти от първа необходимост също са сред даренията, които правят хората. 

Всяка кампания има продължителност между месец и месец и половина, като през това време списъкът с осигурени и търсени продукти се обновява ежедневно, за да служи за ориентир на желаещите да дарят продукти. Продукти, освен във кошницата, се приемат и на място в офиса на Каритас Витания в гр. Раковски, както и в социално предприятие „Работилница на Каритас“. Кампанията е активна и в платформата за доброволчество Time Heroes, чийто екип ни оказва съдействие за разпространение ѝ и намиране на много нови доброволци, желаещи да дарят продукти. По този начин получаваме подкрепа и от хора от други населени места. Често в кампаниите се включват и корпоративни дарители, средния и малкия бизнес, както от региона, така и извън, неформални сдружения на колеги, решили заедно да се включат с дарение. 

Непосредствено преди празниците доброволците от местната структура експедитивно и грижливо помагат за направата на пакети със събраните продукти, за да посетят познати и непознати, които да зарадват и да помогнат поне малко за подобаващо посрещане на коледните и великденски празници. Обхватът на посетените хора излиза и извън територията на Раковски – почти всяка година получаваме сигнал и за хора от съседните села  Белозем и Болярино.

Благодарение на щедрите сърца на стотиците дарители, отдадеността на доброволците и усмивките, благодарността и сълзите в очите на хората, които подкрепяме, тази инициатива придобива смисъл.