Бедността сред нас

DSC_0318На 16 септември в гр. Раковски се проведе кръгла маса на тема: „Бедността сред нас – развитие на социалните услуги за възрастни хора и семейства на деца с увреждания”. „Каритас България” съвместно с „Каритас Витания“ организира събитието, по време на което бяха обсъдени политиките на местната власт относно социалните услуги за възрастни хора и за деца с увреждания, а също така бяха представени основните изводи и препоръки на „Каритас” за необходимостта от развитие на тези грижи и услуги.

Срещата беше открита от Павел Гуджеров – председател на МИГ Раковски, о. Румен Станев – председател на УС на Каритас Витания и Емануил Паташев – генерален секретар на Каритас България. Участие взеха представители на местната власт, Дирекция Социално подпомагане – гр. Раковски, представители на Католическата църква и заинтересовани граждани. Кръглата маса имаше за цел да събере гледните точки на предоставящите социални услуги за възрастни хора и за семейства на деца с увреждания, с цел предприемане на стъпки и действия за позитивна промяна в тази сфера в отговор на нуждите на уязвимите хора.

Кръглата маса се организира в рамките на дейността „Бедността сред нас – развитие на социалните услуги”.

Повече снимки от срещата може да видите в нашата Галерия.

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.