Стани съучастник в доброто! – 4 предложения от Каритас Раковски

DSC_6908.1Стани съучастник в доброто! Не изпускай момента!

Малко преди „Рождество Христово“ – денят, в който се ражда Исус – радост и светлина за хората, ви каним отново да се присъедините към нашия благотворителен базар. Той ще се проведе в последната неделя преди Рождество Христово – 18.12.2016 на познатото ви място – двора на църква „Св. Михаил Архангел“, от 11 часа.

Ето и начините, по които може да станете съучастници в доброто:
1. Посетете нашия базар и си купете продукт от нашата работилница – интерес събудиха творенията на арт-групата на Каритас – сапуни, свещи и декорации за елха. Ако все още се чудите какъв малък и стойностен подарък да направите на вашите близки, не пропускайте базара. boo_3356Нашите продукти носят своята социална добавена стойност, понеже със средствата от тяхната продажба подкрепяме хора от уязвимите групи.

2. Донесете домашно приготвен сладкиш, баница, мъфини и т. н. в деня на базара. Това са едни от най-търсените и най-бързо свършващи продукти на нашите базари. Така е, защото всеки цени и обича да си похапва домашно-приготвена храна.

3. Поставете хранителни продукти в „Щедрата кошница“ – в периода 11-21.12 в Църквата отново ще бъде поставена кошницата, в която събираме хранителни продукти, които после раздаваме на нуждаещите се. Ако желаете може да донесете продукти и директно в офиса на Каритас – всеки работен ден от 8.30 до 11 и от 14.30 до 16.30. Офисът ни се намира от лявата страна на църквата, на ул. „Петър Богдан“, срещу банка ОББ. Ако има желаещи да поставят кошници и в своите магазини или работни места – моля, свържете се с нас.
Събираме всякакъв вид опакована храна – варива, ориз, макарони, консерви, бонбони, сладка, бисквити, вакуумирани храни (кашкавал, сирене, колбаси и т.н.) и каквото още се сетите, чийто срок на годност не изтича преди 27.12.2016 г.

4. Регистрирайте нужда. „Това пък какво е?“ ще си кажете 🙂
Огледайте се около вас, около вашите съседи, приятели и си помислете дали някъде там има някой, който е забравен, който е самотен, който е в затруднение, който е гладен и няма да посрещне Коледа като всички останали… Не се притеснявайте да ни сигнализирате! Не стойте безучастни към чуждото нещастие – винаги има какво да се направи за нашите ближни!

DSC_6904.1Средствата конкретно от този базар, заедно със събраните продукти, ще използваме за приготвяне на хранителни пакети, които ще бъдат раздадени на нуждаещи се семейства от нашия град, за да могат да посрещнат този свят празник с надежда и радост.

За връзка с нас, за подаване на сигнали и всякакви други въпроси и коментари, може да ни пишете на лично съобщение или имейл: rakovski@vitania.caritas.bg. Също така може да се свържете директно с нас на следните телефони:
0895847448 – Венцислав Чавдаров – енорийски отговорник на Каритас Раковски
0886 399 115 – Мария Чепишева – изпълнителен директор на Каритас Витания

Бъди активен в създаването на доброто!
Не бъди наблюдател – стани деятел!

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.