Щедрата кошница

Присъединявайки се към Световната кампания на Каритас – „Едно човешко семейство – храна за всички“, енорийската Каритас организация в Раковски стартира инициативата „Щедрата кошница“.

В Църква „Св. Михаил Архангел“ – гр. Раковски ще бъде поставена кошница, в която  всеки ще може да остави хранителни продукти – варива, зеленчуци, плодове, олио, брашно и т.н.

Доброволци на Каритас периодично ще даряват събраните продукти на семейства, които живеят в бедност и недостигът на храна е ежедневие.

Как може да се включите и вие?

  • Като дарите храна в поставената кошница;
  • Като ни изпратите информация за семейства, които се нуждаят от храна. Информация може да подадете в офиса на Каритас в Раковски, или на e-mail: rakovski@vitania.caritas.bg
  • Ако сте собственик на хранителен магазин, може да поставите във вашия обект малка кошница, в която хората също да поставят хранителни продукти. Моля, само да ни уведомите на тел: 0886 399 115 или на e-mail: rakovski@vitania.caritas.bg

А Царят ще им отговори и каже: „Истина ви казвам: доколкото сте сторили това на един от тези Мои най-малки братя, мене сте го сторили!“ (Мат. 25, 40)

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.