Благотворителен базар на Каритас Раковски – 14.11.2021

В националния Ден на Каритас, който тази година ще отбележим на 14.11.2021 г., енорийската Каритас Раковски за пореден път ще организира благотворителен базар. Тази година събраните средства ще бъдат използвани в подкрепа на Център за домашни грижи – Раковски и по-точно за закупуване на автомобил, с който да се посещават болните и да се раздават хранителните пакети по време на кампанията „Щедрата кошница“ .
Базарът ще стартира в 11 часа (14.11.2021), в двора на църква „Св. Михаил Архангел“ – Секирово.
Приканваме ви да се включите според вашите възможности по следните начини:
– Да приготвите домашна храна – сладкиш, баница и т.н., да я опаковате в опаковка за еднократна употреба и да я донесете преди базара – от 9 до 10 часа на същия ден, или ако не се нуждае от хладилно съхранение – може и на предния ден в енорийския дом или Работилница на Каритас (до 15 часа).
С оглед предотвратяване на разпространение на Ковид-19, моля да приготвяте храни, които няма да се нуждаят от разрязване или разделяне на порции на място. Ако има нужда от такова, моля да го направите вкъщи и опаковате индивидуално порциите.
– Да разпространите новината сред вашите познати, близки, както и в социалните мрежи.
– Да си закупите продукт от базара.
– Може да донесете и ръчноизработена декорация за дома;
IMG_20201115_102203
Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.