Каритас Витания гостува в ОУ „Христо Ботев“ – гр. Раковски


BOO_5227.1
Що е то „трафик на хора“, какви са опасностите пред младите и как да се предпазим от трафик – това бяха акцентите, на които Каритас наблегна в лекцията за „Превенция на трафика на хора“, която изнесе пред учениците на 7 и 8 клас от основно училище „Христо Ботев“ – гр. Раковски.

Изпълнителния директор на Каритас Витания сподели, че е важно с децата да се говори на тези теми, защото във възрастта на пубертета те лесно могат да бъдат въвлечени в трафик на хора, особено с цел проституция.
Друга опасност пред 13-14 годишните е, че им предстои промяна на училището и част от тях ще се ориентират към училищата в по-големите градове. Тази смяна на средата, намирането на нови приятели и „отдалечаването“ от погледа на родителите крият и своите опасности в това децата им да поемат по „опасни пътеки“.

Тази лекция се провежда като част от обединените усилия на „Каритас“ за борба срещу трафика на хора, които включват различни инициативи и дискусии с участие на местните общности, католическите неделни училища и най-вече младите хора в страната.

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.