Децата – съучастници в доброто

DSC_9265.1Отново приятна изненада за Каритас Витания направиха малките ученици от ОУ „Христо Ботев“ – гр. Раковски. Този път на посещение в офиса ни дойдоха децата от II a клас, придружени от тяхната учителка от целодневната форма на обучение – г-жа Ива Боргоджийска.

С помощта на своите учители, в дните преди 1 март, децата изработвали мартенички в училище, а на 28.02 в училището организирали базар, на който дечицата са имали възможност както да продадат изработеното от тях, така и да си купят мартенички, изработени от други ученици. От продадените мартенички II a клас събра 60 лв., които пожела да дари на Каритас Витания, като чрез нас искат да допринесат за това на други детски лица да грейне усмивка.

Именно и затова на 2 март при нас дойдоха представители от класа, за да ни дарят събраните средства и да изкажат своите желания за тяхното ползване. DSC_9264.1Ние от своя страна им благодарихме за стореното и наградихме класа с една от нашите грамоти „Милосърдно сърце“, която децата приеха с огромна радост и с гордост занесоха в училище. Благодарим много на г-жа Говедарска, техния класен ръководител, на г-жа Боргоджийска и на всички останали преподаватели от ОУ „Христо Ботев“, че полагат усилия не само да обучават нашите деца, но и да ги възпитават в основните човешки ценности и се стараят да направят от тях добри и благородни личности.

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.