Ден на Каритас в Раковски

Както всяка година, отбелязахме националния ден на Каритас с благотворителен базар в енория „Св. Михаил Архангел“ – гр. Раковски. Събраната сума е 1043 лв!
Благодарим на всички, които отделиха от своето време, за да приготвят продукти за базара!
Благодарим на всички, които дойдоха и си закупиха продукти от базара!
Благодарим на всички, които се спряха пред дарителските ни кутии и дариха от своето, за да има за нямащите!
Благодарим на всички, които споделиха на свои роднини, приятели и познати за базара!Благодарим на всички доброволци, които се потрудиха този базар да се проведе!
Благодарим на о. Румен, който за пореден път ни предостави условия, за да проведем този базар!
И още хиляди благодаря за всеки, който, знайно или незнайно, е допринесъл за осъществяването на това важно за нас събитие!
Но най-вече благодарим на Бог, че ви има всички вас – хора с добри сърца, които въпреки своите ангажименти, тревоги или липси, споделяте от своето, за да има за ближните!
Както всяка година, част от събраната сума ще бъде използвана за подготовката на коледни хранителни пакети за нуждаещи се, а останалите средства ще бъдат използвани за подкрепа на лица в нужда, според индивидуалните им потребности.
А на всички, които по някаква причина не са могли да вземат участие в благотворителния базар в Деня на Каритас, ще кажем да не се отчайват  – малко преди Коледа ще има още един базар!
Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.