Ден на Каритас 2016

dsc_8561В Деня на Каритас, който тази година отбелязахме на 6 ноември, доброволците от енорийската Каритас в Раковски организираха благотворителен базар за ръкоделия и домашно приготвени храни. Събраните средства възлизат на 853 лв.,  които отново ще бъдат използвани за подпомагане на нуждаещи се хора от енорията. Част от сумата ще бъде заделена и към средствата, които енорията събира, за подкрепа на пострадалите от земетресенията в Италия.

Напомняме, че за периода от 11.2015 -10.2016 година, събраните средства от 3-те благотворителни базара, които доброволците на Каритас Раковски организираха, възлизат на 1710 лв. dsc_8567Повече може да научите от Краткия отчет на Каритас Раковски, който публикувахме по-рано.

Благодарим на всички, които се включиха в базара, като донесоха ръчно приготвени сладкиши; на жените от работилничката на Каритас, които се погрижиха за изработката на най-различни dsc_8573декорации и ръчно-изработени сапуни;на бабите, които оплетоха топли терлици, шалове и шапки, и на всички, които си закупиха от нашите продукти или дариха според своите възможности.

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.