Ден на Каритас в енория „Св. Михаил Архангел“ – гр. Раковски

Денят на Каритас – 12.11.2017 г., бе отбелязан със станалия традиционен благотворителен базар в енория „Св. Михаил Архангел“ – гр. Раковски.

Той се проведе след неделната литургия от 10 часа, която бе отслужена с намерение както за всички енориаши, така и за всички служители и доброволци на Каритас. Всяка година този базар обединява доброволци, служители и енориаши в една обща цел – чрез своите жертви, отделено време, средства и молитви да бъдат в помощ на тези сред нас, които се нуждаят от помощ.

Събраната сума от направените дарения и закупените продукти по време на базара е 938 лв. Благодарим на доброволците и служителите на Каритас, както и на енориашите, които се включиха както в подготовката, така и в осъществяването на самия базар.

Както всяка година, събраните средства ще бъдат използвани за подкрепа на хора в нужда от местната общност. За периода януари – октомври 2017 г. сумата, която бе използвана за подкрепа на нуждаещи се от град Раковски възлиза на 2700 лв. Тази подкрепа се изразяваше предимно в предоставяне на помощ за лечение и лекарства, хранителни продукти, закупуване на въглища и т.н. Това, разбира се, не би било осъществимо, ако не бе подкрепата на местната общност.

Ако и вие желаете да станете част от семейството на Каритас и да се включите в някоя от доброволческите ни дейности, не се колебайте да ни пишете на имейл: info@vitania.caritas.bg или на лично съобщение в страницата ни във фейсбук: Каритас Витания.

 

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.