„Каритас“ дари ученически пособия на деца в неравностойно положение

Над 60 деца в неравностойно положение получиха пакети с ученически принадлежности за първия учебен ден от „Каритас Витания“. Те бяха подбрани от Раковски, Пловдив, Калояново и Белозем като част от кампанията „С пълни раници“, която се реализира успешно за трета поредна година.

 

Учениците от I-ви до IX-ти клас получиха всичко необходимо за учебната година – като раници, моливи, химикали, острилки, пергели, тетрадки, несесери, материали за изобразително изкуство и т.н. Пакетите им бяха раздадени лично от доброволци на организацията от всеки град, както и от част от екипа.

 

Инициативата се подкрепя от фирми и щедри хора от цяла България, които се включват като дарители, благодарение на платформата за доброволчество „TimeHeroes“, която е важен наш партньор.

 

Тази година в кампанията се включиха много хора от различни градове, с различни професии. Както корпоративни дарители, така и милосърдни хора, направили самостоятелно дарение. Интересното беше, че дарения получихме от ОУ „Васил Левски“ – Разград, което организира благотворителна изложба с творби на свои възпитаници, а със събраните средства закупи материали за „С пълни раници“. Също така дарение получихме от младоженци, които подканиха гостите си да им носят ученически пособия вместо букети с цветя и от семейство, което в деня на кръщението своя син, също, вместо букети, получиха много ученически материали за кампанията. Всичко това показва, че съзнанието на българите се променя, а начините да правиш добро са безкрайни.

 

Кампанията за набиране на учебни пособия и раници за деца от уязвими групи или бедни семейства „С пълни раници“ е създадена през 2021 г., но бързо се превръща в ежегодна за „Каритас Витания“, а традицията ще бъде продължена и в бъдеще.

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.