Слънчево посещение в първия мартенски ден

На 01.03.2019 в офиса на Каритас Витания в гр. Раковски получихме една приятна изненада – посещение на ученици от II-в и II-г клас от ОУ „Христо Ботев“ – гр. Раковски.

Водени от г-жа Златка Николова, която преподава на децата от ЦДО , на гости ни дойдоха Стейси, Зарина, Рая, Деница, Моника и Алекс. От тяхно име и от името на съучениците им от II-в и II-г клас, дариха на Каритас Витания, средства на стойност 52 лв., които децата са събрали от училищния базар, продавайки ръчно изработени от тях самите мартенички. Тяхното желание е със събраните парички да подпомогнем и зарадваме някое дете или деца в нужда. С благодарност и огромна радост приехме както тяхното дарение, така и тяхното желание да бъдат съучастници в правенето на добро.

И отново, както сме казвали и преди: „Благодарим на учителите на ОУ „Христо Ботев“, които, редом с учебния материал, учат децата ни и на съпричастност, добротворчество, милосърдие и загриженост за ближните и околния свят!“

 

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.