Коледната „Щедра кошница“ зарадва отново нуждаещите се

На 23.12.2019 за пореден път доброволците от местната структура на Каритас Витания в гр. Раковски посетиха бедни, болни самотно живеещи лица и семейства, изпаднали в нужда.  Те занесоха в домовете им хранителни продукти, с които да посрещнат коледните и новогодишни празници, но заедно с това и много усмивки и топлина.

Благодарение на щедрите сърца на много хора в предколедната инициатива „Щедрата кошница“ на енорийската Каритас, бяха събрани много хранителни продукти. Друга част беше закупена със събрани дарения по време на благотворителните базари, които се проведоха през ноември и декември тази есен.

Каритас Раковски изразява своите огромни благодарности на всички знайни и незнайни жители, които се отзоваха на призива за събиране на хранителни продукти.  Благодарим на ферма „Йовчеви“ – гр. Раковски, които в деня на раздаването предоставиха буркани с вкусно кисело мляко. Също така и на всички деца, които се включиха в коледните работилнички на ЦОП Раковски и ръчно изработиха вкусни бисквитки за хората в нужда.

Благодарности и към инициативата на фирма „Виомода“ гр. Пловдив, чиито служители събраха средства и закупиха хранителни продукти, а след това ни ги предоставиха, за да достигнат до възрастни и самотни хора.

 

Благодарности и към фирма „Съдърланд глобал Сървисис“ ЕООД, които отново споделиха своите ваучери за храна с нас, за да бъдат закупени с тях хранителни продукти за нуждаещите се.

Благодарение на тяхната подкрепа, след Рождествто Христово бяха закупени още продукти – санитарни и хранителни, с които ще можем да осигурим подкрепа на най-нуждаещите се и след празниците.

И не на последно място благодарности към всички доброволци, които се включиха в пазаруването, разпределянето и раздаването на хранителните продукти, както и на съдействието на Енория „Св. Михаил Архангел“, която винаги ни предоставя място за съхранение и разпределение на продуктите.

Скъпи доброволци, без вашата помощ и ентусиазъм, без вашите усмивки и топлосърдечност, които носите в домовете на хората, тази кампания би била просто една обикновена дистрибуция на стока. Вие сте тези, които внасяте живот в нея и водите до реализирането на мисията, която Каритас Витания има:  „Вдъхновени от Божията любов и следвайки примера на Христос, да служим на хората в нужда – бедни, болни, онеправдани, деца, семейства и самотни хора – и да призоваваме и насърчаваме енорийските общности и всички хора с добра воля да правят същото.“

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.