Управителен съвет

Управителният съвет на организация „Каритас Витания“ е избран от Епископ Георги Йовчев в следния състав:


Епископ Румен Станев – Председател

Монсеньор Румен Станев е български римокатолически духовник, титулярен епископ на Симидика, помощен епископ и генерален викарий на Софийско–пловдивската епархия. Завършва средното си образование в Техникума по обществено хранене „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Пловдив. След отбиване на военната си служба през 1994 г., е изпратен в Рим, където посещава Висшата семинария и през 1999 г. завършва бакалавърска степен по Богословие в Папския Урбански университет към Конгрегацията за разпространение на вярата.

Ръкоположен е за свещеник същата година в катедралата „Свети Лудвиг“ в Пловдив, след което е назначен за помощник–енорийски свещеник в енорията „Пресвето сърце Исусово“ в гр. Раковски. От 2005 г. до избирането му за епископ е енорийски свещеник в енорията „Свети Архангел Михаил“ в Раковски. 

По време на своето 15-годишно служене в енорията, той ремонтира основно храма и обновява интериора му. В периода 2016 – 2018 г. с дарения и доброволен труд на вярващите изгражда гробищен параклис „Свети Йосиф“. През 2020 г. пренася и инсталира в храма тръбен орган от енория „Свети Жан-Мари Виане“ в град Базел, Швейцария.

На 39-та извънредна изборна Национална конференция на „Каритас България“ епископ Румен Станев е избран за неин президент.


Отец Иван Топалски


Адв. Мария Лесова – ЗенковаМария Чепишева – Изпълнителен директор

Мария Чепишева е родена в гр. Пловдив през 1983 г. Завършва Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, специалност Предучилищна и начална педагогика. Придобива и магистърска степен по Здравен мениджмънт във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите.

Живее в гр. Раковски, семейна, майка на три деца. Като искрено вярващ католик, Мария е ръководител на църковния хор в града, тъй като по душа е музикант. Тя е Изпълнителен директор на „Каритас Витания“ от 2013 г. и силно се вълнува от работата си, за която намира сили от вярата си в Бог