Жълти стотинки

 „Каритас Витания“ винаги е била благословена с неуморни, милосърдни и всеотдайни доброволци, които често са източник на прекрасни идеи. Доказателство е постоянната благотворителна кампания „Шепичка жълти стотинки“, която създадохме през 2021 г. В нейния обхват се събират стотинки с минимална стойност 1, 2 и 5, с амбицията събраната сума да се използва за различни каузи на организацията – от закупуване на нов автомобил до подпомагане на Центровете за домашни грижи на Каритас Витания.

Касичките се поставят на ключови и леснодостъпни места – в търговски обекти в Раковски, Калояново и Пловдив. В последователи на инициативата всяка година се превръщат и фирми и училищни заведения, които после предават събраните монети на екипа на „Каритас Витания“.

 

Поставянето и последващото обработване на касичките също е задължение на доброволците, а събраната сума се пренасочва към нуждите на Центровете за домашни грижи.

 

Кампанията е постоянна и целогодишна, а всяка събрана сума се влага за актуалните нужди на организацията. „Шепичка жълти стотинки“ е доказателство, че с малко усилия може да се постигнат и реализират големи идеали, да се подкрепят цели уязвими групи и да се подпомага логистиката на многобройния екип на „Каритас“.

Всеки е добре дошъл да се включи в инициативата, без значение в кое населено място се намира. Това може да се случи по няколко начина:

 

·       Лично събиране на стотинки, които после да бъдат предадени на фондацията лично или чрез куриерска фирма;  

·    Предоставяне на специална брандирана касичка, която е подходяща за търговски обекти, фирми или фирмени колективи

 

 

За повече информация може да се свържете с координатора на кампанията – Емилия Лесова – на тел: 0897 030 671