С пълни раници

Previous slide
Next slide

Кампанията за набиране на учебни пособия и раници за деца от уязвими групи или бедни семейства „С пълни раници“ е създадена през 2021 г., но бързо се превръща в ежегодна за „Каритас Витания“.

 

Инициативата се подкрепя от местни граждани и фирми от община Раковски, както и от щедри хора от цяла България, които се включват като дарители, благодарение на платформата за доброволчество „TimeHeroes“, която е важен партньор на благотворителната католическа организация.

 

Международен партньор на „С пълни раници“ е френската асоциация „Ennea world“, чиито членове всяка година пътуват от Франция до България с личните си автомобили, за да дарят ученически пособия и спортни принадлежности на деца в нужда.

 

Благодарение на всички замесени хора с огромни сърца и съдействието на младежите доброволци от енорийската организация „Каритас Раковски“, се оформят подаръчни комплекти с ученически принадлежности, които се подаряват на децата от община Раковски за началото на учебната година. Едновременно с това спортни екипировки, аксесоари и уреди подпомагат дейността на изявени деца спортисти на местно ниво.