Каритас Раковски подкрепи 90 нуждаещи се лица от гр. Раковски

В навечерието на Католическия Великден, който тази година честваме на 04 април, добровлоците на Каритас Раковски подкрепиха с хранителни и санитарни продукти над 90 нуждаещи се семейства и самотни жители.

Това стана възможно благодарение на хранителните и санитарни продукти, събрани по време на пролетната дарителска инициатива „Щедрата кошница“ и паричните средства, събрани от Великденския благотворителен базар на Каритас Раковски.
За поредна година се отзоваха изключително много хора от града, а и не само, които дариха нужните хранителни и санитарни продукти, както и местния бизнес – Ферма „Йовчеви“, фурна за хляб „Габи 2012“ ЕООД и „Медовина“ ЕООД.
Така с общи усилия бяха подпомогнати нуждаещи се възрастни бедни и самотни лица, бедни семейства, деца и младежи в риск, болни и страдащи жители от нашия град.
Каритас означава Милосърдна любов и благодарение на местната подкрепа и усилията на доброволците и служителите на Каритас Витания, тази Любов отново пое по улиците на град Раковски, за да донесе радост и подкрепа там, където е необходимо!
Ubi Caritas Deus ibi est!
Благодарим Ви!

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.