55 деца в неравностойно положение получиха ученически пособия

Приключи лятната кампания на Каритас Витания за събиране на нови ученически пособия, тетрадки и раници.

Когато създавахме мисията, бяхме решили да зарадваме 30 деца в неравностойно положение, осигурявайки им пълни комплекти за училище. В последствие децата се увеличиха на 45, а финално, преди старта на учебната 2021 година,  успяхме да зарадваме 55 ученика от 3 населени места: Раковски, Стряма и Белозем.

Кампанията се проведе със съдействеито на платформата за доброволчество  TimeHeros, благодарение на което изключително много доброволци от страната взеха участие, изпращайки нужните ученически пособия.

Дарение направи и световната организация Ennéa World, чиито дарения достигнаха до нас, с помощта на доброволци от Франция, които ни посетиха през месец август.

Благодарение на огромния отклик към нашата кампания, всичко това стана възможно!
Не можем да ви опишем радостта, особено на по-малките деца, когато видяха новите си раници, боички, флумастри и тетрадки. Радостта беше двойна – както за тях, че получават чисто нови

пособия за училище, така и за нас – служителите и доброволците на Каритас Витания, които се срещнахме с децата и запечатахме в сърцата си техните усмивки и благодарности!

Благодарим ви и до нови срещи!

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.