Активни дарителски кампании на Каритас Витания

Представяме ви активните набирателни кампании на Каритас Витания и възможностите да се включите в тях.

ЩЕДРАТА КОШНИЦА – кампания за събиране на хранителни и санитарни продукти. 

Инициативата е насочена към събиране на хранителни и санитарни продукти от първа необходимост, които по-късно, малко преди Рождество, доброволците на Каритас Раковски ще разнесат по домовете на уязвими лица от град Раковски и съседни села. Събирането на продуктите ще продължи до 17.12.2022, а раздаването ще е в дните преди Рождество Христово. Повече за кампанията и как да се включите може да прочетете тук.
 

ШЕПИЧКА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ е кампания на Каритас Витания, която стартира през 2021 г. В множество търговски обекти, училища и други институции има поставени каси с логото на Каритас Витания и името на кампанията, в които хората могат да дарят ненужните жълти стотинки, както и повредени банкноти.
Събраните средства се използват за подпомагане на дейността на центровете за Домашни грижи на Каритас Витания.
С набраните средства досега е подпомогнато закупуването на автомобил за нуждите на Домашни грижи Раковски, както и помощни средства за възрастни и болни хора – патерици, проходилки и антидекубитални дюшеци.
Ако желаете да поставите каса във ваш обект или да дарите събрани стотинки или повредени монети, може да ни пишете на info@vitania.caritas.bg или да ни позвъните на 0893 488 834. 

ОБЯД ЗА БЛИЖНИЯ – дългосрочна кампания на Хуманитарен център „Каритас Витания – Пловдив“, целяща да подпомага  крайно бедни и бездомни хора от града с храни за директна консумация или такива със срок на годност поне месец. Включи се, за да могат стотици хора, които преживяват големите проблеми в живота, поне да не го правят на празен стомах.
Ако желаете да подкрепите кампанията, можете да го направите по следните начини:
– да дарите хранителни и санитарни продукти от този списък;
– да дарите средства за закупуване на продукти по следната сметка:
IBAN: BG41RZBB91551003315148 BIC: RZBBBGSF Получател: БКО Каритас Витания Основание: Пловдив или Бездомни Мисията е активна и в платформата Timeheroes.
За повече информация: +359 888 819 230; plovdiv.caritas@gmail.com

Подари дрехи, лекарства и вещи за бита на хора, избягали от войната в Украйна
Предоставяне на хуманитарна помощ, съдействие за настаняване, парично подпомагане, обучение по български език, извънкласни занимания с деца, специализирани консултации за достъп до здравни грижи, намиране на работа, записване на деца в детска градина и в училище – това е само част от подкрепата, която бежанците могат да получат в хуманитарните центрове на Каритас Витания в Пловдив, София и Бургас. 
Оказването на хуманитарна подкрепа с дрехи, лекарства и вещи за бита има нужда от непрекъснато захранване. Помогни на хуманитарните центрове в Бургас и Пловдив да поддържат наличности на всичко нужно за рестартирането на един човешки живот.
За повече информация относно тази кампания, която се осъществява с любезното съдействие на платформата Timeheros, последвай линка за съответния център. Там ще откриеш подробна информация какви продукти се търсят във всеки от центровете, а ако се запишеш за мисия, ще разбереш и начините твоето дарение да достигне на правилното място.
За дарения към ХЦ „Каритас Витания – Бургас“ 
За дарения към ХЦ „Каритас Витания – Пловдив“

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.