Run4Unity в Раковски

8may-300x120На 08.05.2016 година младежи от Раковски, София и Белозем взеха участие в международната щафета Run4Unity.

RUN FOR UNITY (Run4unity, Щафета на мира) е световна инициатива на „Младежи за единен свят (Teens for unity, Ragazzi per L’unita)“ от движението на Фоколарите. В един и същи ден, от 11 до 12 часа, във всяка часова зона, хиляди деца и младежи от различни раси, народи, култури и религии излизат и спортуват заедно, свидетелствайки пред света желаниетоDSC_7347.1 си за единен свят на толерантност, обич, братство и разбирателство, без войни и насилие.

Досега щафетата в България се е провела 4 пъти: през 2005 година в Ямбол, през 2008 година в Русе, 2012 година във Варна и през 2015 година в Раковски.

DSC_7313.1Започнахме със колооездачна обиколка на града, която стартира от кв. Парчевич с приемането на щафетата от Индия. Точно в 12 часа посредством skype връзка на площад „Европа“ в кв. „Секирово“
младежите предадоха щафетата на Словения. След това участниците продължиха със забавления и игри на площада.DSC_7329.1

Тази година, освен организаторите на щафетата – „Движението на Фоколарите в България“, участие в подготовката и провеждането й взеха доброволци на Каритас DSC_7323.1Раковски и сестрите Францисканки на Пресветото сърце Исусово. Благодарности за съдействието на РПУ Раковски, Община Раковски и МИГ Раковски, и най-вече на всички доброволци от енориите, които спомогнаха за добрата организация и провеждането на веселите игри на площада.

Повече снимки от събитието може да разгледате в галерията ни във facebook и на fb страницата на Run4Unity България.

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.