Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в подкрепа на болни и самотни хора

Представяме ви Ивайло, Ина и  Теди от II a и II б клас на ОУ „Христо Ботев“ – гр. Раковски.

На 29.02.2016 г., заедно със своята преподавателка – г-жа Иванчева, те гостуваха в офиса на Каритас Витания и Домашни грижи. От името на всички ученици от двата класа, децата ни донесоха ръчно изработени мартенички, които ние да подарим на болните хора, посещавани от медицинските сестри на „Домашни грижи“.

Но това не е всичко…

Web2Децата ни разказаха как в продължение на няколко дни са продавали мартенички, които сами са изработвали. Събраната сума от 65,40 лв. решили да дарят за благотворителност, затова се обърнаха към екипа на Каритас Витания, с молбата да ги използваме за подкрепа на болни или самотни хора. Медицинските сестри от Домашни грижи на Каритас дадоха обещание да разкажат на болните, които посетят на 1 март, за милия жест от страна на децата. А с дарените средства, децата ни посъветваха да им купим нещо сладко или плодове, за да ги зарадваме!

Благодарим на учениците от II a и II б клас за благородния и мил жест, а също така и на учителите и ръководството на ОУ “Христо Ботев“ – гр. Раковски, че възпитават децата ни в духа на милосърдие и любов и загриженост към ближния.

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.