Ден на „Каритас“: послание на монс. Румен Станев, президент на „Каритас България“

Скъпи братя и сестри, служители и сътрудници на „Каритас“,   Всяка година отбелязваме Деня на „Каритас“ с желанието да популяризираме организацията и да се опитаме да вкореним Евангелието все повече в пасторалната грижа на Църквата за всички хора.   Използвам възможността да благодаря на всички за отдадеността и щедростта в изпълнението на мисията на „Каритас“. […]

Ден на „Каритас“: 19 ноември 2023 г.

Тази година ще отбележим Деня на „Каритас“ на 19 ноември с благотворителни инициативи в подкрепа на нуждаещи се хора. Целта е да бъдат събрани средства за закупуване на трайни хранителни продукти, които ще бъдат раздадени на бедни и уязвими хора, на които „Каритас“ помага.

„Каритас“ дари ученически пособия на деца в неравностойно положение

Над 60 деца в неравностойно положение получиха пакети с ученически принадлежности за първия учебен ден от „Каритас Витания“. Те бяха подбрани от Раковски, Пловдив, Калояново и Белозем като част от кампанията „С пълни раници“, която се реализира успешно за трета поредна година.   Учениците от I-ви до IX-ти клас получиха всичко необходимо за учебната година […]

Кампания „С пълни раници“ събира ученически материали за деца в неравностойно положение

За трета поредна година ще се проведе национална кампания „С пълни раници“, организирана от благотворителна католическа организация „Каритас Витания“. Целта на инициативата е да подкрепи ученици от I. до IX. клас в неравностойно положение от гр. Пловдив и общините Раковски и Калояново.

Една година защита на човешкия живот и достойнство

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование.
Домът означава споделеност с другите.
„Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.
Продължаващата вече една година война в Украйна, подчертава колко уязвими сме всички и колко сме взаимосвързани – като едно човешко семейство. Въздействието на конфликта продължава да се простира отвъд Украйна и страните от Европа, засягайки хора и държави по целия свят.

„Обяд за ближния“ – подкрепа за бездомни и крайно бедни от гр. Пловдив

Проект „Обяд за ближния“ – Пловдив
Усилията ни са насочени към системно подсигуряване на хуманитарни пакети за хора, които имат различни здравословни проблеми и по тази причина не се справят с готвене, такива, които живеят в крайна бедност или на улицата, както и за граждани в пенсионна възраст, които също толкова трудно осигуряват прехраната си.

Рождественско послание на монс. Румен Станев, президент на „Каритас България“

Не вчера, не утре, а днес и сега се извършва отново Рождество Христово, когато се благовества на бедни, малки, смирени, страдащи и на всички нуждаещи се. „Каритас“ ражда отново усмивка, надежда, любов…Исус.
С молитва за всички, свързани с „Каритас“, за вашите семейства и с пожелание да посрещнем с радост, мир и благодат предстоящите празници.

Защото СМЕ ХОРА!

За да подкрепим възрастните хора в правото им да изживеят старините си достойно, стартираме поредното издание на кампанията ни „Защото СМЕ ХОРА!“. Чрез нея искаме да помогнем на над 400 възрастни и болни хора от 13 села и градове в България с професионални домашни грижи, благодарение на които ще се справят по-лесно в ежедневието си и най-вече – ще разберат, че не са сами и забравени.