Рождество Христово: послание на монс. Румен Станев, президент на „Каритас България“

Честито Рождество Христово!

В края сме на още една календарна година, когато ще честваме идването на Месията в плът и ще се радваме на благата вест: „Не бойте се! Ето, благовестя ви голяма радост, предназначена за всички хора. Защото днес в града на Давид ви се роди Спасителят, който е Христос Господ (Лк. 2, 10-11)“.

Бог е този, който движи историята и въпреки че хората могат да забавят нейния ритъм и да променят нейната посока, не могат да възпрепятстват Неговия план. Във всичко ясно се отличава Божественото Провидение.

Чрез Мария, Исус Христос влиза в човешката история цялостно и окончателно. Продължава да влиза в човешкото семейство, благодарение на всички онези, които се срещат с тези, които са създадени по негов образ и подобие – бедни, страдащи, нуждаещи се от физическа и духовна помощ и така да участват в спасителния план на Бог.

С молитва за всички, свързани с „Каритас“, за вашите семейства и с пожелание да посрещнем с радост, мир и благодат предстоящите празници.

Честито Рождество Христово и благословена нова година!

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.