Благотворителен базар или продължение на разказа за „Невидимите хора“

Преди време започнахме да ви разказваме как действията на „невидимите“ хора се превръщат във видими дела, които допринасят за разпространение на доброто. 

Днес продължаваме да ви ги представяме:

DSC_6784.1Благотворителен базар в подкрепа
на самотни и бедни хора

На 20.03.2016 г. – в деня, в който Католическата църква чества тържественото влизане на Господ в Йерусалим, – се проведе благотворителен базар, организиран от Каритас Раковски в двора на църква „Св. Архангел Михаил“, гр. Раковски.

Благодарим на всички онези „невидими“ хора, които допринесоха за осъществяването на базара:
Благодарим на доброволките от арт – групата, които в DSC_6771.1продължение на месеци подготвяха великденски декорации и свещи за базара. На младежите доброволци от енорията, които се включиха в изработката на кръстчета от тесто.DSC_6769.1

Благодарим и на хората, които в своите домове изработиха украси, печива и сладкиши и ги предоставиха на Каритас за базара.

Благодарим на доброволците, които взеха активно участие в организирането и провеждането на базара, особено на нашата най-възрастна доброволка – баба Пенка. Тя, както при всеки друг базар, остана на „пост“ зад щанда през целия ден.DSC_6777.1

Да не забравяме да благодарим и на всички тези, които в деня на базара се включиха като си закупиха от нашите продукти.

Благодарение на всички тези знайни и незнайни хора се събра сумата от 800 лв. Средствата ще бъдат използвани за подпомагане на самотни, бедни и болни хора от града.

Благодарим ви!

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.