Доброволци на „Каритас Раковски” зарадваха самотни, бедни и болни хора

„Невидими хора – видими дела“ – част 3

DSC_6908.1
Анелия и Иван, които освен храна, даряваха и своите усмивки и добро настроение…

С малко закъснение, искаме да ви разкажем за радостта, която доброволците на „Каритас Раковски” „разнесоха“ по домовете на самотни и нуждаещи се хора от гр. Раковски.
Преди време, благодарение на дарението на децата от II А и ІІ Б клас на ОУ „Христо Ботев“ и на дарение на ваучери чрез платформата „Cashwave”, успяхме да зарадваме 12 възрастни хора с хранителни пакети.

DSC_6904.1
Хранителните пакети – готови да потеглят към трапезите

След провеждането на благотворителния базар, организиран със съдействието на доброволците от „Каритас Раковски”, част от събраната сума бе използвана за закупуване на още хранителни продукти за направата на нови 20 пакета. Тук е мястото да благодарим на ферма „Йовчеви“ – гр. Раковски, ферма „Ваневи“ – с. Стряма, и Радослав Сираков, чрез чиято подкрепа до великденските трапези на 20 души достигнаха истинско краве сирене, кашкавал с високо качество и яйца. Благодарим и на незнайните дарители, които през последните няколко седмици оставиха продукти в „Щедрата кошница“, поставена в църква „Св. Михаил архангел“.

DSC_6910.1
Малката Маги, която закачливо гледаше към нас 🙂

DSC_6916.1И така, на Велики Петък и Велика събота (по Католическия календар на 25-26.03.2016 г.) доброволците на „Каритас Раковски” натовариха колата на „Домашни грижи“ с готовите пакети и потеглиха по адреси.
И както и друг път, срещите бяха изпълнени с емоции.

Имаше сълзи, имаше усмивки, благодарност и мили думи от хората, които посетихме.DSC_6907.1
Разказваме ви това, за да ви напомним отново за онези „невидими“ хора сред нас – дарители и доброволци, които, давайки малко от себе си, помагат на много.

А вие? Желаете ли да се присъедините към тях?
DSC_6912.1DSC_6965.1

 

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.