Участвай във фотоконкурс „Миграцията – обединява и обогатява“

Kаритас Витания организира фотоконкурс на тема „Миграцията – обединява и обоготатява“ за всички със страст към фотографията.

Началото на конкурса е 01.09.2022 г. и ще продължи до 30.11.2022 г.


Конкурсът е част от проект
Регионален проект по миграция“ (REMAP), в който Каритас Витания партнира на Каритас България. Проектът се реализира в партньорство със седем национални „Каритас“ организации от региона на Балканите.

В рамките на проекта Каритас Витания ще вземе участие с организирането на фотоконкурс на тема „Миграция“ и провеждане на информационна кампания, насочена към справяне с предразсъдъците и стереотипите и насърчаване на положителен образ на миграцията.

Необходимо е фотографиите да отразяват положителни истории, сюжети, емоции на мигранти в България през погледа на автора: нещата които ни обединяват и обогатяват, които показват доброто; мостовете между различните култури; истории, които вълнуват.

Конкурсът има за цел да насърчи междукултурния диалог и да се пребори със стереотипите, които често пораждат ксенофобия и отхвърляне на мигрантите.

В конкурса могат да участват всички желаещи, без ограничение във възрастта, любители и професионални фотографи от България и чужбина. Участието е безплатно. 

За да разберете как да участвате кликнете тук.

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.