От децата за децата

dsc_8978-1За втори път през изминалата 2016 година бяхме приятно изненадани от ученици от ОУ „Христо Ботев“ – гр. Раковски.

Малко преди началото на Коледната ваканция ученици от III а,б,в и г клас на целодневна форма на обучение ни посетиха, заедно със своята преподавателка – г-жа Иванчева, за да дарят събраните от тях средства в подкрепа на деца, които живеят в недоимък.

Както и предишния път, децата са организирали базар за ръчно изработени от тях самите декорации, а събраните около 150 лв. решили да дарят на Каритас Витания, с желанието така да подкрепят дете, което има нужда от подкрепа.

Благодарим отново на всички ученици, взели участие в тази инициатива, на тяхната преподавателка – г-жа Иванчева и на всички учителите и ръководството на ОУ “Христо Ботев“ – гр. Раковски, че възпитават децата ни в духа на милосърдие и любов и загриженост към ближния!

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.