Пътят на едно добро

dsc_8815-1 В тези радостни дни на Рождество Христово искаме да продължим с разказите си за това как действията на едни „невидими“ хора се превръщат във видими дела и за това какъв път извървяват тези дела, за да се превърнат в ДОБРО за някого.

Нашите доброволки от АРТ – групата започнаха този „ПЪТ НА ДОБРОТО“dsc_8832-1 около 2 месеца преди Рождество със създаването на коледни украшения за елха, декорации, свещи и ароматни, ръчно направени сапуни.

dsc_8830-1Всяка седмица в Работилницата на Каритас се създаваха красоти, изработени с много старание и любов
от доброволци и служители.

 

 

 

В последната неделя на Предколедното време организирахме dsc_8845-1Коледен базар за сладкиши, украшения и плетива в двора на църква „Св. Михаил Архангел“ – гр. Раковски. dsc_8825-1Хората от енорията донесоха най-различни от вкусни по-вкусни сладкиши, които бяха бързо изкупени. Благодарение на всички, които взеха участие в осъществяването на този базар, успяхме да съберем  500 лв. – сума, с която по-късно закупихме хранителни продукти.

Едновременно с това поставихме в църквата и Щедрата кошница, която, благодарение на добрите сърца на всички незнайни дарители, всеки ден се пълнеше с продукти – брашно, захар, олио, ориз и т.н.

dsc_8854-1И така, на 20 декември започна подготовката на хранителните пакети. След като сортирахме събраната храна, закупихме и останалата част от необходимите продукти със средствата, събрани от базара. Доброволците спретнаха ръкави и подготвиха хранителни пакети за 40 семейства.

В следващите 3 дни преди Рождество нашите доброволци се организираха на смени и разнесоха всички хранителни пакети.

dsc_8863-1

kolaj1След 2 месеца на подготовка, най-после доброто достигна до своят дом – домът на самотната баба, прегърбена от старост и от житейски несгоди; домът на малката принцеса, която живее в нищета с болната си майка и дядо; домът на детето, което се е наложило да порасне по-рано, заради безотговорните действия на своите родители и в още много домове, които носят своята история – изпълнена с тъга и разочарование.

dsc_8916-1dsc_9015-1Искрено се надяваме, че срещата на тези хора с нашите млади и
усмихнати доброволци е донесла в домовете им поне частица радост и е запалила в сърцата им поне искрица вяра в доброто.

Благодарим на всички знайни и незнайни съучастници, които извървяха този път с нас!

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.