Щедрата кошница отново зарадва ближните в нужда

В навечерието на Рождество Христово искаме да благодарим на всички хора с щедри сърца, които се включиха в тазгодишната кампания на Щедрата кошница.

През последния месец на призива за събиране на хранителни продукти откликнаха много хора от Раковски и Белозем. Петте кошници, които бяха разположени в двете населени места, ежедневно бяха пълнени с хранителни продукти и лакомства.

Благодарение на щедростта на много хора с добри сърца и на средствата, които бяха събрани на коледния благотворителен базар на Каритас в Раковски, бяха подготвени хранителни пакети с продукти от първа необходимост. В Белозем доброволците на Каритас зарадваха 34 самотни лица и семейства в нужда, а в Раковски бяха раздадени хранителни пакети на общо 36 домакинства.

С много радост в сърцата искаме да ви напомним, че вие, нашите приятели и благодетели, сте причината за истинския празник на всички тези стари хора и семейства, които живеят в недоимък, самота и социална изолация. Бъдете благословени и продължавайте да осъществявате красивия пример на всеки християнин и да изпълвате истинския смисъл на Божието рождение! Благодарим ви!

 

 

 

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.