Щедрата кошница отново ви очаква

„Щедрата кошница“ е инициатива на Каритас Раковски, стартирала през декември 2014 година, която има за цел да събере хранителни продукти от първа необходимост. В навечерието на големите християнски празници Рождество Христово и Възкресение Христово доброволците на Каритас раздават събраните продукти на семейства и самотни лица, които живеят в бедност и недостиг на храна. Както и предходните години, инициативата се подновява в началото на Адвента – време за подготовка и очакване на светлия празник на Рождението Христово. Предколедното време е едно специално време през годината, в което всеки по свой начин се подготвя, за да посрещне Коледа. Ние, от Каритас Витания смятаме, че особено важно е, докато се подготвяме за празниците, да не забравяме и тези сред нас, които живеят в недоимък и нищета. И така, подготвяйки своите собствени трапези и украси, да не забравяме, че около нас има и ближни, на които можем да помогнем да посрещнат тези светли празници с чувство на благодарност и взаимна любов.

Тази година към инициативата се присъедини и енорийската организация Каритас Белозем, като на територията на селото ще бъдат разположени още 4 „щедри кошници“.

Ето къде може да ги намерите:

гр. Раковски, кв. Секирово – в църква „Св. Михаил Архангел“
с. Белозем – център, магазин за хранителни стоки „КООП“
с. Белозем – Супермаркет „Чийкс“ – ул. „Родопи“ 65 – пред входа на ОУ „Гео Милев“
с. Белозем – във фоайето на ЦДГ „Синчец“
с. Белозем – във фоайето на ОУ „Гео Милев“

Напомняме ви отново и начините, по които може да се включите в инициативата:

  • Като дарите храна в някоя от поставените кошници. В кошниците могат да бъдат оставяни запечатани хранителни продукти в годност и с трайност поне 1 месец, които да не изискват специален режим на съхранение (в хладилник или фризер).
  • Като ни изпратите информация за семейства или самотни лица, които се нуждаят от храна. Информация може да подадете в офиса на Каритас в Раковски, или на следния e-mail: info@vitania.caritas.bg
  • Ако сте собственик на хранителен магазин, може да поставите във вашия обект малка кошница, в която хората също да поставят хранителни продукти. Моля, само да ни уведомите на тел: 0886 399 115 или на e-mail: info@vitania.caritas.bg, за да ви осигурим банер на инициативата;
Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.