Кампания “Щедрата кошница” 2023 зарадва над 100 семейства с храна за Коледа

Над сто семейства в неравностойно положение получиха хранителни пакети за коледните празници от младите доброволци на “Каритас Витания”. Акцията е част от превърналата се в традиция кампания “Щедрата кошница”, създадена от местната доброволческа структура на организацията в Раковски. Тя обхваща многодетни семейства, болни, възрастни и самотни хора, които живеят в недостиг и риск.

 

Тази Коледа хранителни пакети с продукти от първа необходимост за всяко домакинство, санитарни материали, както и сладки изкушения, получиха 103 домакинства от Раковски, Белозем и Болярино. Всички те ще могат да посрещнат празниците по-спокойни и с пълна трапеза за близките си.

 

 

За поредна година партньор на кампанията бе платформата за доброволчество TimeHeroes. Включиха се още много дарители от цялата страна, меценати, компании и учениците от ОУ “Христо Ботев”, които даряват продукти за “Щедрата кошница” за пореден път. В подкрепа на инициативата се организира и благотворителен базар на 19 ноември, когато се отбелязва Деня на Каритас, насочен към намаляване на бедността в България. 

Домът е място, в което всеки човек намира сигурност и упование. Домът означава споделеност с другите. „Каритас“ е дом, в който всеки човек може да живее с надежда и достойнство.